Naturkosmetikkompaniets policy

Vår idé

I Naturkosmetikkompaniet finns stor, gedigen och långvarig kunskap om naturliga råvaror, dess egenskaper och användningsområden! 25 års erfarenhet "know how" inger trovärdighet och tillit. Här är inte det ekologiska en plötslig vändning på grund av tiden och dess trender, utan en livsfilosofi och övertygelse. Här berättar vi hela sanningen, genom fullständiga innehållsförteckningar och genom stränga märkningar som finns för ekologisk kosmetik.

Naturkosmetikkompaniet startades 1986 av Finn Lendelund, som idag fortfarande driver det som ett familjeföretag tillsammans med Elisabeth Lendelund. Efter att ha arbetat som nydanande vegetarisk kock i nära 20 år i Sverige, USA, England, Norge mm samt på olika pikanta och banbrytande hälsohem stötte Finn av en slump på egengjorda salvor och cerat och gick därpå en kurs i tillverkning av olika produkter i Danmark. Här fick hans intresse för naturliga råvaror ännu större plats och betydelse än i matlagningen och hans passion för dofter och vegetabiliska oljor fick växa och blomma ut. Finn som alltid varit svag för att hålla kurser av olika slag började hålla tillverkningskurser i liten skala och de olika kursdeltagarna önskade service i form av lättillgängliga råvaror. Detta ledde till en början av råvaruinköp i lite större skala från olika delar av världen och från att själv ha skrivit alla etiketter för hand, hällt upp alla olika råvaror själv i olika flaskor allt eftersom beställningar trillade in, är Finn en av Skandinaviens största råvaruleverantör av bland annat eteriska och vegetabiliska oljor.

Finn har hållit fast vid sitt intresse för råvaran i sig och dessa köps in från alla världens hörn och helst direkt från bonden eller den enskilda producenten. Naturkosmetikkompaniet sätter stort värde på en personlig kontakt med de olika leverantörerna och så få mellanhänder som möjligt.

Elisabeth och Finn har tillsammans utvecklat olika delar av företaget och startade tillsammans Senses by nature där Du hittar färdig och kontrollerad naturkosmetik för alla.

Elisabeth grundade Lendelundens Naturprodukter år 2000 och Lendelunden är nu ett av Naturkosmetikkompaniets varumärken. Bådas intresse för sunda och bra produkter är stort och medan Elisabeth koncentrerar sig på marknadsföring, design och produktutveckling, tar Finn mer fasta på prissättning, råvaruinköp samt kurser och utbildningar. Tillsammans skriver de just nu en del olika böcker som utkommer inom en snar framtid.

En del av andan i företaget är att vara ett kritiskt granskande kunskapsföretag som gör det lättare för privatpersoner att fatta medvetna val kring hud- och hårvård för sig själva OCH sina barn.