Hem » Senses by nature

Senses by nature

 

Senses by nature

Senses by Natures ekologiska naturkosmetiska produkter är en buffé av tilltalande, själfulla produkter för Din vardagliga kroppsvård och Dina skiftande behov.

Tillverkning och packetering sker i Småland och råvarorna är utvalda med stor omsorg och kunskap. Den senaste serien från Senses heter Ask & Embla med vackra konstverk av Sören Brynielsson. Detta är en serie som vi håller på att utveckla till en bred och lättillgänglig kroppsvårdslinje. Höga krav på innehållet, ekologiskt, vacker design och bra pris! Senses alla ekologiska råvaror kontrolleras av ECOCONTROL och nästan alla produkter är BDIH certifierade. (Du kan läsa mer om BDIH:s kriterier för naturkosmetik på www.bdih.se).

Senses by nature garanterar bland annat följande kriterier: - Produkterna ska bestå av vegetabiliska råvaror. I möjligaste mån ska de vara ekologiskt odlade eller vildvuxna. - Råvaror från döda ryggradsdjur får ej ingå ( t ex minkolja, sköldpaddsolja, collagen och annat animaliskt fett). Det är Ok att använda ullfett och bivax. - Emulgatorer och tensider ska vara utvunna ur förnyelsebara råvaror: vegetabiliskt fett, olja, vax, lecitin, lanolin, proteiner, lipoproteiner samt momo-, oligo-, och polysackarider. - Om konserveringsmedel är nödvändiga används enbart sådana som är godkända av BDIH t ex bensoesyra, salicylsyra, benzylalkohol. - Slutprodukterna eller de ingående råvarorna ska ej ha blivit djurtestade.   

 
 
 

Till produkterna!

 

Ask & Embla

Här är serien för alla med vacker design av konstnären Sören Brynielsson samt ekologiska, sunda produkter för alla olika tillfällen och behov till mycket bra priser!

Här finner Du hudoljor, ansiktsserum, babyprodukter, massageljus, aromstenar, fasta tvålar mm

Ask & Embla - designen Ask & Embla är en serie med och för naturen. Därför har vi i samarbete med konstnären Sören Brynielsson valt att låta produkterna nås av hans fantastiska penseldrag som får oss fullständigt att stanna upp i nuet! Konstverken är i stor utsträckning inspirerade av den storslagna naturen vid Vättern och Omberget där Sören har sin atelje.

Produkterna & råvarorna i Ask & Embla Ask & Emblas hudvård är mild och är tänkt att helt täcka en familjs vardagsbehov då den är komplett. Priserna är mycket rimliga men med högt innehåll av ekologiska råvaror och även milda och miljövänliga sådana. De fasta tvålarnaär handgjorda i Småland och kallrörda för att få sin solida fasthet. All den naturliga, fina glycerinen har fått stanna kvar i tvålarna, till glädje för huden. De verkar återfettande och fuktighetsbevarande och en hel del är baserade på enbart en olja, t ex enbart olivolja, enbart rapsolja, enbart kokos osv. De flytande tvålarna och badskummen är tillverkade på gammeldags vis genom förtvålning av vegetabilsika och ekologiska oljor! Detta är en otrolig lyx och till stor glädje för oss som verkligen bara vill använda det genuina och enkla av hög kvalitet.

Ask & Embla erbjuder också sköna bastuprodukter! De rätta bastuoljorna och den sköna bastuhonungen för bastu-extrem-stunden! Droppa bastuolja i vattnet som hälles på bastuaggregatet. En Lavendelbastning för att varva ner, en Ismyntabastning för att fräscha upp kropp och sinne eller varför inte mysa en kall vinterdag med en CitronMarin-bastustund.

 

Ask & Emblas Badessenser & Hud- Massageoljor Här erbjuds aromaterapeutiska badoljor och hudoljor för olika tillfällen och behov. Ro, för att varva ner, Liv för att vakna till och få energi, Sensuell för stunder av tvåsamhet osv. Hudoljorna kan användas efter dusch och bad istället för lotion eller till massagestunden. Ro, Liv och Sensuell är baserade på raps-, tistel- samt sheasmörsolja medan Vanilla Love och Längtan är baserade på solros-, mandel- och jojobaolja. Badessenserna finns i tre varianter och blandar sig helt med badvattnet. Möt produkterna för Ditt eget hemmspa!

 

Till produkterna!

 

 

 

Ayurvediska produkter

Ayurveda är namnet på den indiska hälsoläran som sprids över världen och skapar stort intresse i vår västerländska kultur. De tre doschorna vata, pitta och kapha uttrycker de tre olika personlighetstyperna fysiskt och mentalt. Det handlar om att balansera dessa tre och ta till sig mer av det man saknar. Hitta dina favoriter här! Naturligtvis är produkterna även ekologiska och BDIH-märkta för allas trygghet! Ayurveda är sanskrit och betyder "kunskapen om livet".

- VATA: Skingrar och lättar i en stressad tillvaro. Ger kropp och sinnen möjlighet till harmoni, bildar en oas för återhämtning och förnyelse! - Pitta: Svalkar och verkar vitaliserande samt upplyftande på trötta sinnen. Med en doft som ger klarhet och närvaror blir den det slumrande sinnets värsta fiende! - Kapha: med en genomgripande och orientalisk kryddighet med värme ges energi och liv! Den sensuella doften lyfter och friger!

Eteriska oljor för respektive doscha: - Vata: apelsin, grape, cederträ, lavendel, rosenträ, stjärnanis. - Pitta: pepparmynta (ej i badsaltet), citrongräs, lime, ylang ylang. - Kapha:rosenträ, mejram, rosmarin, citrongräs, eucalyptus, kanelblad, apelsin

Kroppspeelingen är mjukgörande och cellförnyande med det mineralrika Himalaysaltet och de klassiska, indiska vegetabiliska oljorna som sätter igång blodcirkulationen. Det avlägsnar döda hudceller, befrämjar cellförnyelsen och lämnar huden silkeslen med nyvunnen fräschör!

Hudoljorna kan med fördel värmas något före massage eller insmörjning. De innehåller också de indiska klassiskerna av vegetabiliska oljor.

Badsalten innehåller utsökta extrakter av lindblom, citronmeliss och salvia och verkar välgörande och fuktgivande. Passar utmärkt till helkroppsbad såväl som till fotbad.

Te - en nyhet är tre ayurvediska teblandningar - tre örtteer med olika krydd- och örtsammansättningar! Det finns örter och kryddor som värmer respektive kyler.

 

Till produkterna!

 

 

REN - serie utan doft

Senses serie REN är vad namnet antyder - ytterst milda produkter för alla, även för de allra känsligaste av hudtyper, och för de allra minsta. Denna serie innehåller ingatillsatta dofter och baseras på högkvalitativa rena råvaror som så långt som möjligt också är ekologiska.

Till produkterna!

 

Tindra - produkter att unna någon

En ängels mildhet och naturens generösa kvalitet har sammaflätats i dessa produkter, som även är underbara som presenter - tack vare sin vackra och mysiga design. Det är Tindra!

 

Till produkterna!

 

 

 

Lulluby - Mamma Barn

NYHET!

Senses by nature presenterar nu en helt ny komplett Baby serie för väntans tider, babytiden och del av de behov en gravid eller nyförlöst mamma har.

Självklart har vi här prioriterat den absoluta mildheten i produkterna och även gett dem ett högt ekologiskt innehåll av fina, noggrant utvalda råvaror. De milda dofter av kamomill och lavendel som serien innehåller ger en rofylld atmosfär

Oljan är mycket fin både till babyvård, babymassage samt till den stora magen och intimt före förlossningen för att öka hudens mjukhet och smidighet. Den kan även användas till bröstvårtorna och till babyns hårbotten vid skorv. Vid blöjbyte då babyn bara har kissat går det alldeles utmärkt att endast torka av stjärten med lite olja för att förebygga torr och irriterad hud.

Mild babytvätt använder Du till babyns hela kropp och även hår. Denna milda och ekologiska tvättgel passar alldeles utmärkt även till mamma.

Babysalvan är bra att alltid ha till hands så fort det där extra behövs. Sjärlvklart till babystjärten som ibland blir irriterad och behöver extra omvårdnad med även till allmänt torra, fnasiga partier, som vintersalva etc.

Den milda, fuktgivande svagt lavendeldoftande babylotionen är helt underbar för alla! Här finns även lugnande och mild kamomill, och högklassiga vegetabiliska oljor! Du använder babylotionen till hela kroppen och Du kan även massera lite med den. Till mamma eller pappa blir den på köpet en fantastisk handlotion!

 

Till produkterna!

 

 

 

  • Vetehjärta Hera + Lavendelolja.
    Art nr. 8742
    99,00