Hem » Eko märkning

Eko märkning

 Märkning av ekologisk naturkosmetik är ett måste för att konsumenten ska kunna göra medvetna och säkra val i en djungel av produkter och företag som vill rida på vågen eko-organic etc när det gäller kroppsvårdsprodukter av olika slag. Inte går vi och köper ekologisk mat utan någon som helst garanti på produkten och betalar extra för det ändå! Snabbt visste vi alla vad KRAV-märket stod för när det kom. Ett grönt märke och ordet krav blev viktigt för många! Det är i princip detsamma med kosmetik, svårigheten är bara att då vi kommer till färdiga hudvårdsprodukter, så är de ju inte som mat, endast bestående av en simpel råvara, utan ett hopkok av en massa olika beståndsdelar! Detta gör det hela lite mer komplicerat men hur det än är så finns det några märkningar som man ska kika efter om man vill vara säker på att man valt naturkosmetik. Det vill säga, ordet organic eller natural eller naturlig säger just ingenting på kroppsvårdsprodukter för det garanterar ingenting.
 
 
 
 

BDIH (www.bdih.se) är en sammanslutning bestående av industrier och företag för läkemedel, hälsoprodukter, mattillsatser och produkter för personlig hygien. BDIH har sitt säte i Mannheim, Tyskland, och omfattar mer än 440 producenter och distributörer av bland annat följande: 

• Kosmetik och naturkosmetik

• Mattillsatser

• Receptfria läkemedel

1996 utvecklade BDIH, tillsammans med ledande naturkosmetiska producenter, omfattande riktlinjer för certifierad naturkosmetik – med utgångspunkt på konsumenternas förväntningar. På grundval av dessa riktlinjer, har ett oberoende institut testat innehållet och tillverkningsförfarandet på över 2.000 produkter.